Η επιτυχία δεν χρειάζεται να είναι τόσο δύσκολη!

Μου είχε προκαλέσει αίσθηση, όταν πριν από 2 χρόνια περίπου είχα παραβρεθεί σε ένα μεγάλο σεμινάριο μία παλιάς εταιρείας δικτυακού μάρκετινγκ.

Εκεί ήταν ένα παλικάρι που ανέβαινε στην σκηνή για να βραβευτεί έχοντας καταφέρει να πιάσει ένα επίπεδο που σου δίνει γύρω στο διχίλιαρο σε μπόνους. Αυτό το παλικάρι, που ήταν και ψηλό, λεβέντης, έμπηζε τα κλάματα, γιατί του είχε πάρει 5 χρόνια σκληρής δουλειάς για να τα καταφέρει..... Και όταν λέμε σκληρή δουλειά εννοούμε πάνω από 60-70 ώρες την εβδομάδα.

Εξιστορούσε τις δυσκολίες που πέρασε κτλ κτλ κτλ

Αυτή η ιστορία με έκανε να αναρωτηθώ : " Γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος για να πετύχει αυτό το παιδί;" - Η απάντηση είναι προφανής : ο κόσμος δεν ανταποκρίνονταν σε αυτό που είχε.

Βλέπετε, οι εταιρείες MLM όταν μας μιλάνε για δικτυακό μάρκετινγκ, μας λένε για το δικτυακό και ξεχνάνε να μας πούνε για το μάρκετινγκ.... Και δεν εννοώ το πλάνο μάρκετινγκ. Εννοώ το κανονικό μάρκετινγκ : τις μεθόδους που ακολουθεί η εταιρεία για να κάνει αρεστά τα προϊόντα της στην αγορά.

Τι θα πει αυτό; Αν μία εταιρεία έχει καλό στήσιμο, τα προϊόντα της θα είναι αρεστά στην αγορά και τότε η δική μας δουλειά είναι εύκολη.

Σημεία πετυχημένου μάρκετινγκ από πλευράς εταιρείας:

- Οικονομικά προϊόντα : το πλέον σημαντικό
- Εξυπηρέτηση δικτύου : δεν είναι λίγες οι εταιρείες που ξέπεσαν λόγω κακού operations
- Προϊόντα καταναλωτικά : Αν ένα προϊόν τελειώνει γρήγορα και ο συνεργάτης θέλει να το ξαναπαραγγείλει (επειδή του αρέσει, όχι για τους πόντους στο σύστημα), τότε δεν είναι λογικό να έχουμε πιο μεγάλους τζίρους με λιγότερα άτομα;
- Αγαπητά προϊόντα : δηλαδή να μας αρέσουν χωρίς να χρειάζεται κάποιος να μας ζαλίσει για την αξία του.

Αν έχουμε όλα τα παραπάνω, ο κόπος μας σίγουρα θα αποδίδει και θα βλέπουμε τον πολλαπλασιασμό που μόνο στα χαρτιά υπόσχονται στις παρουσιάσεις.

Είμαι χαρούμενος που βρήκα την εταιρεία που διαθέτει όλα τα κριτήρια αυτά και την παρουσιάζω στην σελίδα μου :
Σχόλια