Άνθρωποι ή Αριθμοί;

Εχθές είχα την χαρά να κάνουμε ένα meeting με μερικούς από τους καλύτερους ηγέτες στην ευρώπη για την εταιρεία μας. 

Αυτοί οι καταπληκτικοί άνθρωποι μας έδειξαν την επιχείρησή τους - που είναι τεράστια - μέσα από τα δικά τους μάτια. 

Το πιο σημαντικό μάθημα που πήρα ήταν από μία μεμονωμένη μητέρα 2 μικρών παιδιών , την Judit, που εργάζεται από το σπίτι με το δωρεάν σύστημα που έχει αναπτύξει ο ανάδοχός μου.

Με μία σχετικά μικρή ομάδα έχει ανέλθει σε σημαντικό επίπεδο επιτυχίας. Όταν την ρώτησα πώς το έχει καταφέρει, και πώς διαχειρίζεται τις επαφές τις - αφού όλοι είχαν εντυπωσιαστεί και την χειροκρότησαν αυθόρμητα - μου είπε: 
"Βλέπω τους άλλους ως ανθρώπους και όχι σαν αριθμούς"

- Αυτό το νόημα ακούγεται και είναι ωραίο. Επειδή η δουλειά μου είναι να βοηθώ τους άλλους να πετύχουν σε αυτή την δουλειά, πρέπει να σας πω ότι υπάρχει ένα μυστικό σε αυτό. 

Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να συναισθανθούμε τους άλλους και φυσικά ο πρώτος λόγος που ερχόμαστε σε επαφή είναι η επιθυμία να επιτύχουμε στην ευκαιρία που έχουμε βρει. 

Για να μπορέσει να γίνει αυτό, η ίδια η Judit, μας εξήγησε πώς ξεκινά την κάθε νέα συνεργασία: "Αφού δώσω επαρκή πληροφορία, έπειτα ζητώ μία δέσμευση. Αλλιώς δεν έχω λόγο να ασχοληθώ" 

Συγγνώμη, αλλά δεν είναι απλό; Ναι, σε κάθε εταιρεία είμαστε ανεξάρτητοι συνεργάτες, αλλά δεν πετυχαίνουμε επειδή είμαστε ανεξάρτητοι συνεργάτες. Πετυχαίνουμε επειδή είμαστε δεσμευμένοι συνεργάτες και ασχολούμαστε με δεσμευμένους συνεργάτες. 

Καθώς προχωρούμε στην καριέρα μας, πετυχαίνουμε και έχουμε γνώση και τεχνογνωσία που είναι χρυσός για τους άλλους, είναι δυνατόν να τον χαραμίσουμε για όσους θέλουν κάτι από εμάς, αλλά δεν αποφασίζουν να αναλάβουν μία ουσιαστική δέσμευση; 


Συγγνώμη, αλλά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Το να δώσουμε βάση εκεί που δεν υπάρχει λόγος θα μας πάει πίσω και στην δουλειά μας και ψυχολογικά. Εμείς πρέπει να προχωρήσουμε με την δουλειά μας, και όποιος μπορεί να ακολουθήσει είναι ευπρόσδεκτος. 

Τώρα, μιλώντας πρακτικά, πώς το κάνουμε αυτό; Είναι απλό: Τους ρωτάμε! Είναι προτιμότερο να μας εξηγήσουν οι άλλοι γιατί το θεωρούν καλή ευκαιρία και γιατί θα ασχοληθούν παρά να το κάνουμε εμείς. Ρωτήστε τι είναι διατεθειμένος να κάνει ο άλλος. Άμα σας τα μασάει, τι να κάνουμε; 

Στο επόμενο άρθρο μου θα γράψω το παράδειγμα με το "δέντρο του μάνγκο".  Είναι σύντομο και λείαν διδακτικό. Μπορείτε να το λάβετε αυτόματα με το να δώσετε το email σας επάνω δεξιά.


Περισσότερα για τις εξελίξεις στο https://www.facebook.com/pavlosdxnΣχόλια