Τα 3C της επιτυχίας

Το προηγούμενο 3ήμερο, 21-23/9/12, είχαμε το πρώτο πανευρωπαϊκό συνέδριο ηγεσίας της DXN, το οποίο είχα το προνόμιο να παρουσιάζω. 

Κατά την διάρκεια των συζητήσεων, ο σπόνσοράς μου, ο Laszlo Kocso, είπε μία πολύ ωραία ατάκα, όταν του εξηγούσα τι θα πει Conviction (= πεποίθηση, ακράδαντη σιγουριά). 

Είχαμε μία συζήτηση πάνω στα σχόλια του Dr Lim για την αξία του ενθουσιασμού και την αξία της πεποίθησης και της δέσμευσης (=Commitment)

Σε αυτή την στιγμή μου λέει: "Conviction - Commitment - Commission" 

Τι θα πει αυτό:

- Conviction : Πεποίθηση. Είναι η ακράδαντη σιγουριά, η οποία δεν είναι βάσει συναισθήματος. Βασίζεται σε στοιχεία. Κάποιος μπορεί να έχει ακράδαντη σιγουριά και για την επιτυχία, όταν βασίζεται σε αυτά τα στοιχεία, αλλά και έχει έναν σκοπό. Όπως θα δείτε παρακάτω, η πεποίθηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την δέσμευση

- Commitment: Δέσμευση. Εφόσον συστήνεις την εταιρεία σου ως λύση για την βελτίωση της ζωής του άλλου, δεν γίνεται να συστήνεις 2 πράγματα. Πρέπει να συστήνεις το καλύτερο. Μερικοί  χάνουν μεγάλες ευκαιρίες, επειδή απλά δεν υπέμειναν κάποιες αρχικές δυσκολίες. 

Το ίδιο ισχύει και σε έναν γάμο. αυτοί που υπομένουν τα πρώτα δύσκολα χρόνια - σε λογικά πλαισια -  μπορούν να αναμένουν δεκαετίες ευτυχισμένου κοινού βίου. Στην πορεία ανακύπτουν και άλλα θέματα, αλλά έχουν εμπειρία του ότι έχουν λύσει ήδη προβλήματα στο παρελθόν και έτσι έχουν την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρνουν. Και έτσι και γίνεται! 

Κατά γενική ομολογία, οι "ψημένοι" στην ζωή, έχουν περισσόττερες πιθανότητες επιτυχίας. Όπως λέει ο Nido Qubein, οι μετανάστες έχουν 4πλάσιες πιθανότητες να τα καταφέρουν στο δικτυακό. Γιατί; Επειδή έμαθαν να μην τα παρατούν εύκολα.

- Commission :  Προμήθειες. Είναι το αποτέλεσμα των δύο παραπάνω. Όταν λέμε προμηθειες δεν λέμε για μικρά νούμερα. Αλλά το ότι η δέσμευση και η πεποίθηση φέρνουν το πραγματικό παθητικό εισόδημα σε αυτόν που το έχει επιδιώξει. 

Σχόλια