Είστε αλχημιστές ή χρυσωρύχοι;

 Και πάλι θα μιλήσω για 2 σχολές δικτυωτών, τους οποίους ονομάζω Αλχημιστές και Χρυσωρύχους. 

Οι Αλχημιστές είναι όσοι προσπαθούν να αλλάξουν τους άλλους. Όπως οι αλχημιστές προσπαθούσαν να μετουσιώσουν τον μόλυβδο σε χρυσάφι, έτσι και οι δικτυακοί Αλχημιστές προσπαθούν να μετατρέψουν οποιονδήποτε μπορούν να βρουν τριγύρω τους σε δικτυωτή. 

Ας μην ξεχνάμε, ότι ο δικτυωτής είναι ένας επιχειρηματίας και ταυτόχρονα ένας ηγέτης. Δεν μπορούν όλοι να γίνουν και τα δύο αυτά πράγματα. 

Μπορεί να απαιτεί λιγότερη προσπάθεια να βρισκόμαστε για καφέ με όσους μας αποδέχονται και να μιλάμε για τις θεωρητικές προεκτάσεις του δικτυακού μάρκετινγκ, όμως δεν αποδίδει οικονομικά - όπως και οι αλχημιστές δεν κατάφεραν να φτιάξουν χρυσό από το μολύβι.
Αντιθέτως, οι Χρυσωρύχοι, είναι όσοι αναζητούν επιμελώς αυτούς που είναι οι ίδιοι χρυσάφι, σαν να λέγαμε, για την επιχείρηση του δικτυακού. 

Ένας κατά γράμμα χρυσωρύχος, μπορεί να έχει μηχανήματα για την διύλιση του χώματος, να εργάζεται ο ίδιος στο ποτάμι και στο σκάψιμο - και όλα αυτά, για να βρει τα μικροσκοπικά και πολύτιμα κομματάκια χρυσού! 

Έτσι και ο δικτυακός χρυσωρύχος, εργάζεται σκληρά στην αναζήτηση όσων αξίζουν, όμως, εδώ υπάρχει μία διαφορά: οι δικτυωτές που είναι όμοιοι με χρυσάφι, μπορεί μεν να ξεκινούν από ρινίσματα, αλλά μεγαλώνουν μόνοι τους, και γίνονται μεγάλοι και πολλαπλάσια πολύτιμοι. 


Ποιοι είναι όμοιοι με χρυσάφι; Πολλές φορές αυτοί που συλλαμβάνουν την επιχειρηματική ιδέα με την πρώτη - όμως είναι έτοιμοι να κάνουν οι ίδιοι την αναζήτηση για το δικό τους χρυσάφι. 

Πώς βρίσκονται; Για εμένα, το internet έχει αποδειχτεί ο καλύτερος τρόπος. Στην DXN, διαθέτουμε ένα δωρεάν σύστημα ανάπτυξης της επιχείρησης από το internet και έτσι αντί να ψάχνουμε για το χρυσάφι, πολλές φορές έρχεται αυτό σε εμάς. 

Καλή επιτυχία στην αναζήτηση του δικτυακού χρυσού, που αξίζει πιο πολύ από ότι ο μεταλλικός χρυσός!Σχόλια