Διαχωρίζοντας την Φαντασία από την Πραγματικότητα

Δάσκαλοι και μέντορες στο MLM υπάρχουν πολλοί. 

Αλλά, αν κάποιος καταφέρει να πάρει μια εταιρεία και να την ανεβάσει στις 30 μεγαλύτερες του κόσμου, τότε σίγουρα αξίζει όχι μόνο την περιέργεια, αλλά και την προσοχή μας. 

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο Dr Lim, ιδρυτής της DXN. Αλλωστε ξέρει και ο ίδιος πώς είναι να χτίζεις δίκτυο, αφου εκείνος το ξεκίνησε με την DXN, πριν από 21 χρόνια. 

Είχα την χαρά να πιω έναν καφέ μαζί του πριν από το πανευρωπαικό συνέδριό μας, και μου είπε αυτό που γράφω στον τίτλο του άρθρου: "Πρέπει να διαχωρίσουμε την Φαντασία από την Πραγματικότητα".

Μου είπε πολλές ιστορίες για περιστατικά με συνεργάτες και ανταγωνιστές, που συνέβησαν ανά τις 2+ δεκαετίες της DXN, και πώς τα αντιμετώπισε. Για παράδειγμα, πολλές εταιρείες ανακοινώνουν αμοιβές κορυφαίων συνεργατών, οι οποίες είναι μεγαλύτερες και από τον τζίρο που έκανε η ίδια η εταιρεία! 

Από την άλλη, μια πραγματική επιχειρηματική ευκαιρία, δεν μπορεί να υπόσχεται τον ουρανό με τα άστρα, χωρίς εσύ να κάνεις τίποτα. 

Πιστεύω ότι οι παρουσιάσεις του τύπου "έλα κι εσύ να βγάλεις λεφτά επειδή το πλάνο μας πληρώνει καλά" ή "θα γράψεις μόνο 2", είναι πλέον παιδαριώδεις. Είναι υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατηθούν, γι' αυτό και τα δίκτυα που χτίστηκαν σε τέτοια σαθρά θεμέλια καταρρέουν. Δεν έχω δει λίγους δικτυωτές που παράτησαν τις παραδοσιακές αξίες των direct sales να μην έχουν βενζίνη να βάλουν ή αλλάζουν "εταιρεία" κάθε εξάμηνο, ή να μεταναστεύουν. 

Η λύση είναι απλή:Κάντε το τεστ των ερωτήσεων:  σου φαίνεται υπερβολικά φανταστικό; υπάρχουν εξωφρενικές υποσχέσεις; Θα αγόραζες τα προιόντα αν δεν υπήρχε η προοπτική του κέρδους; Είναι το Νο1 προιόν το show ή υπάρχει πραγματική αξία στα προιόντα; Είναι το πλάνο το κύριο προιόν;  

Κι εγώ, λέω συχνά ότι δεν έχασα τον ύπνο μου όταν γνώρισα την DXN. Απλά, η επιτυχία ήταν εγγυημένη λόγω των προιόντων και της ακεραιτότητας της εταιρείας. Δεν έψαχνα για να παίξω, ούτε ξεκίνησα δοκιμαστικά. Απλά, ήξερα ότι βρήκα κάτι το πραγματικό. 
Σχόλια