Υπερνικώντας τον φόβο για επιτυχία.
Κατά καιρούς λαμβάνω email από αγαπητούς συνεργάτες που μου εξηγούν ότι σε λίγο θα ξεκινήσουν αλλά ακόμα ενημερώνονται και ακόμα να ξεκινήσουν.

Θέλουν να τα ξέρουν όλα τέλεια και μετά να ξεκινήσουν. 

Βέβαια, όταν μάθουν τα πάντα (κάτι που δεν γίνεται) τότε θα πρέπει να ξεκινήσουν όντως να κάνουν αυτό που φοβούνται - να μιλήσουν σε κόσμο. 

Από την άλλη, όσοι σκέφτονται απλά και παίρνουν την απόφαση, προχωρούν, φτιάχνουν ομάδα, και χαίρονται καθώς βλέπουν την ανάπτυξή τους να μεγαλώνει και χαίρονται με τα κέρδη τους. Μην τους ζηλεύετε, απλά αλλάξτε τρόπο σκέψης. 


Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που κάποιος ακόμα είναι στην φάση της παράλυσης, της αδράνειας;

 Είναι απλό: ο φόβος. Οι δικαιολογίες είναι απλά η εκλογίκευση ενός συναισθήματος, και το μόνο συναίσθημα που παραλύει, είναι ο φόβος. 

Δηλαδή: Οι περισσότεροι, δεν έχουν έναν σοβαρό λόγο για να μην επιτύχουν, απλά φοβούνται να το κάνουν και θα βρουν ένα σωρό δικαιολογίες για να μην κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν.

- Τι μπορούμε να κάνουμε: Ο φόβος είναι προϊόν κάποιων σκέψεων. Μπορεί να είναι ενδόμυχες σκέψεις, ή σκέψεις που κάνετε συχνά, χωρίς να το καταλαβαίνετε.Πρέπει να απομονώσουμε αυτές τις σκέψεις, ώστε να θυμόμαστε ότι αυτές είναι που μας κάνουν την ζημιά. 

- Τι μπορεί να βοηθήσει. Όπως ο φόβος είναι δηλητήριο, αλλά και κάθε δηλητήριο έχει και ένα αντίδοτο. Το αντίδοτο είναι οι σκέψεις γύρω από πράγματα που μας δίνουν θάρρος. 

Είναι πράγματα που υπερνικούν κάθε αντίρρηση και μας δίνουν την πεποίθηση ότι π.χ. η εταιρεία, το προϊόν μας, το σύστημα είναι τα καλύτερα και τα συστήνουμε σε άλλους. 

Κι εγώ, σαν ένα άτομο με μέτρια αυτοπεποίθηση, συμπλήρωσα το κενό με αποδείξεις ότι αυτό που έχω να προσφέρω δουλεύει πολύ καλύτερα από οτιδήποτε είχα δει και έτσι μπόρεσα να αυξήσω την ομάδα μου σε πάνω από 10.000 μέλη. 

Ποιο είναι το μυστικό; Βρήκα κάτι που να έχει τόσο δυνατά αποτελέσματα που να μην μπορεί κανείς να φέρει αξιόπιστη αντίρρηση. 

Μπορώ να μοιραστώ τις αποδείξεις προσωπικά. Στείλετέ μου απορίες ή τις αντιρρήσεις σας μέσω της φόρμας στα δεξιά. 

Σχόλια